Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Громадська організація "Мiжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність" - Полтава 12-13
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Thursday Mar 28

PDF Print E-mail

Організація: Полтавська філія суспільної служби України

Адреса організації: Україна, м.Полтава, вул.Чураївни, буд. 5, офіс 171, 36004

Телефон, факс, моб: +38(0532)50-06-47,  +38(0532)50-06-47, +38(050)410-99-58

Ел. пошта: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Web-сайт: http://www.ssu-poltava.org

Номер заявки: 43-МЕД-12

Керівник проекту: Кіященко Ганна Василівна

Назва проекту: "Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом"

Термін дії проекту: 01.06.2012 - 01.06.2013

Кошти організатора програми: 135 076,00 грн.

Цільова група: 150 осіб

Опис проекту:

Полтавською філією Суспільної Служби України за жовтень – грудень 2012 року було виявлено ще 36 представників цільової групи.

Не всіх ми встигли відвідати, тому контактні телефони будуть додані пізніше. Тепер кількість представників цільової аудиторії, яким ми надали допомогу, або плануємо складає 151 особу.

Під час візитів виявлено такі потреби у представників цільової групи:

  • медичні препарати;
  • слухове протезування;
  • протезування зубів;
  • операція по видаленню катаракти (очікуються висновки лікарів);
  • соціальна, психологічна допомога;
  • продуктові набори;
  • забезпечення побутовою хімією (пральні порошки, засоби для миття посуду);
  • апарат для вимірювання цукру у крові;
  • апарат для вимірювання кров’яного тиску;
  • путівка на курорт «Миргород»;
  • грошова допомога.

Відповідно до отриманих заявок було надано допомогу: продуктові набори (67 осіб), засоби гігієни та побутову хімію (30 наборів), медичні препарати почали отримувати із 18.12 2012 р. (Янко Г.М., Муравйова О.А.) Здійснено збір заявок на слухове протезування (3 представники цільової аудиторії) та оперативне втручання по видаленню катаракти (2 особи).

Переважна кількість представників цільової аудиторії – це маломобільні та немобільні. Тому, врахувавши пропозиції та побажання, волонтери організації та працівники територіальних центрів здійснювали індивідуальні візити, щоб надати допомогу, привітати іменинників та поспілкуватися, адже багато опитаних людей похилого віку виявили бажання поділитися своїми спогадами.

Ті, хто погодився завітати на «Зустрічі поколінь», охоче спілкувалися з молоддю та обмінювалися досвідом. Такі зустрічі надзвичайно цінні й дають можливість виявити увагу і турботу до колишніх жертв нацистських переслідувань, а молоді – дізнатися про історію від очевидців подій. Представники цільової аудиторії також мають можливість опановувати комп’ютер. Одним із учасників групи початківців став Біленко А.В.

Активно співпрацюємо із Полтавським міським та обласним осередком колишніх в’язнів концтаборів (голова Рибалко Сергій Іларіонович). Також із територіальними центрами соціального обслуговування Київського, Октябрського та Ленінського району м. Полтави.

Проведена робота по збору та уточненню даних щодо представників цільової аудиторії по місту Карлівка. За результатами знайдено 64 особи. Налагоджено зв’язки з соціальними працівниками Карлівської міської ради.

31 жовтня 2012 року відбувся захід «Дорогами війни», присвяченій 70-тій річниці початку вивезення мирного населення з території окупованої України на примусові роботи до Німеччини. Учасники зустрічі -  колишні в’язні концтаборів та жертви нацистських переслідувань, а саме Рибалка С.І., Висоцька Г.Ю., Ворона О.М., Авдєєва Г.І., працівники територіальних центрів соціального обслуговування Київського та Октябрського районів, студенти та волонтери. Кожен із присутніх поділився своїми спогадами, згадуючи про перебування в Німеччині, про померлих друзів і тих, кому доля подарувала життя. До молоді зверталися з проханням зберігати моральні цінності.

18 грудня було проведено семінар, спрямований на підвищення кваліфікації для волонтерів, представників територіальних центрів та бажаючих збирати спогади і спілкуватися з колишніми жертвами нацистських переслідувань. До участі долучилися студенти історичного факультету, вчителі, волонтери. Наступним етапом роботи став запис спогадів (підкасти) очевидців – Гержан Н.Г., Сороки Н.П., Стець Г.С., Біленко А.В.

Перед Новорічними святами представникам цільової аудиторії були презентовані подарункові набори: солодощі, продукти та засоби гігієни.

Під час реалізації проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом» працівники та волонтери Полтавської філії Суспільної Служби України зіткнулися із такими проблемами:

  • прояв недовіри й відмова від допомоги через страх, що їх хочуть надурити (Желудкова В.Т., Мордовіна Т.І., Чернуха О.В.); 
  • небажання надавати документи, що засвідчують особу, та підписувати документи, оскільки бояться стати жертвою обману (Топтун Надія Олександрівна, Клименко Катерина Денисівна, Хоменко Іван Юхимович, Зозуля Павліна Михайлівна, Жиги лій Марія Прокопівна); 
  • неодноразово порушувалися домовленості про приїзд до підопічних волонтерів та працівників територіальних центрів;
  • бувають випадки, коли наші підопічні в останній момент можуть відмовитися від участі у запланованих заходах, «Зустрічах поколінь» при забезпеченні їх транспортним засобом та належними умовами для перебування через стан свого здоров’я.

Фотогалерея:

joomlamodniyportal.ru