1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
П'ятниця бер. 29

31.07.2013: Підписано Угоду про молодіжний обмін з Німецькими партнерами!

PDF Друк e-mail

GegenVergessen Logo 4c(edited) top logo

  Заява про співпрацю

 

Спілка «Проти забуття – за демократію» (Берлін, ФРН) та МГО «Міжнародний Фонд «Взаєморозуміння і толерантність» (Київ, Україна) цим документом засвідчують свої наміри щодо розвитку співпраці в галузі німецько-українського молодіжного обміну.

Основними цілями співпраці є утвердження ідеї взаєморозуміння між народами та міжнародних принципів толерантності в усіх галузях культури.

Співпраця спрямована насамперед на збереження історичної пам’яті про період націонал-соціалістського терору та історію Другої світової війни. Наше співробтіництво має на меті зблизити молодь двох країн на основі пізнання історії та обговорення проблем сучасності. Збереження історичної пам’яті про непрості і суперечливі події минулого повинно стати запорукою утвердження таких важливих цінностей як свобода, людська гідність та взаємоповага в мультикультурному глобалізованому світі.

Співпраця націлена на спільні молодіжні проекти в обох країнах. Її важливою складовою повинні також стати взаємні відвідини наших країн та важливих історичних місць, пов’язаних із досліджуваними історичними проблемами. Партнери беруть на себе взаємні зобов’язання звернути увагу своїх регіональних відділень на цю співпрацю, ініціюювати проекти, бути посередником при пошуку подальших партнерів та надавати взаємну підтримку. Обидві сторони включають цей напрямок до програми своєї основної діяльності та поширюють відповідну інформацію на власних веб-сторінках та інших інформаційних носіях.

Нашу міжнародну співпрацю ми розглядаємо як міцну основу для взаєморозуміння та примирення, поваги до інших людей у спільному європейському домі.