1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Вівторок бер. 19

PDF Друк e-mail

24-Fotowettbewerb-2013 RU









ПРОГРАМА МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ЖЕРТВАМ НАЦИСТСЬКИХ ПЕРЕСЛІДУВАНЬ

 

Громадська організація "Міжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність" з лютого 2019 року по грудень 2021 року здійснюватиме в Україні програму покращення життєвої ситуації колишніх українських жертв нацистських переслідувань шляхом поліпшення їхнього фізичного та психоемоційного стану. Допомога надаватиметься колишнім в'язням нацистських таборів, гетто, нацистських тюрем, примусовим працівникам промисловості та сільського господарства, дітям, які були вивезені разом з батьками, у т.ч. дітям, народженим у неволі. Проект фінансується німецьким Фондом "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" (EVZ).

Програмою передбачено:

1. Оперативне видалення катаракти;

2. Слухопротезування;

3. Забезпечення медикаментами та допоміжними медичними та гігієнічними засобами:

  • лікарські препарати
  • вбираюча білизна (памперси, пелюшки тощо);
  • засоби для захисту від нетримання, профілактики пролежнів (протипролежневі матраси, урологічні прокладки тощо);
  • ортопедичні панчохи, устілки, бандажі, бинти тощо;
  • засоби пересування (ходунки, палиці, інвалідні коляски тощо);
  • тонометри, глюкометри, небулайзери, електромасажери, сидіння для ванни, стілець туалетний тощо.

4. Санаторно-курортне лікування (на 12 календарних днів).

ДОДАТКОВІ ПОСЛУГИ щодо проекту з німецьким Фондом "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" з травня 2021 року

В рамках проекту з німецьким Фондом "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" "Покращення життєвої ситуації жертв націонал-соціалізму шляхом поліпшення їхнього фізичного та психоемоційного стану" затверджено надання наступних додаткових послуг:

1. Фінансування ортопедичних операцій по заміні тазостегнових і колінних суглобів, а також проведення артроскопії.  При цьому заявники разом з Заявою надають інформацію щодо конкретної клініки, в якій планується проведення операції або обстеження (найбільш найближчої до місця проживання). Проїзд заявнику та супроводжуючій особі не оплачується.

2. Компенсація витрат на медикаменти під час лікування в лікарні. Для отримання коштів необхідно направити до нашої організації Заяву з банківськими реквізитами рахунку заявника, оригінал витягу з історії хвороби з обов'язковим посиланням на ідентифікаційні дані заявника (прізвище, ім'я, по-батькові, дата народження, місце проживання), а також перелік призначених медикаментів, завірений лікуючим лікарем або медичною установою/аптекою, також додаються квитанції з переліком медикаментів.

3. Можливість отримання медикаментів та медичних допоміжних засобів до трьох разів. 

 

Для отримання допомоги необхідно звернутися до ГО "МФ "Взаєморозуміння і толерантність" з особистою ЗАЯВОЮ

До Заяви обов’язково додаються ксерокопія паспорту (стор. 1,2, 11) та ідентифікаційного коду, у разі наявності групи інвалідності – ксерокопія довідки МСЕК.

У разі необхідності одержання медикаментів та/або допоміжних медичних засобів обов’язково додаються актуальні медичні висновки (оригінали рецептів від лікаря та/або виписки з медичної установи).

Кошти, надані на реалізацію програми, обмежені.

Тому, Правлінням Громадської організації "Міжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність"  разом з представниками громадських організацій жертв нацистських переслідувань України буде прийматися рішення про першочергову допомогу найбільш нужденним.

Заява надсилається на адресу: вул. Кирилівська, 15, м. Київ, 04080 ГО "МФ "Взаєморозуміння і толерантність".

Колишні жертви нацистських переслідувань можуть скористатися лише одним видом медичної допомоги, передбаченим програмою.

Програма надання медичної допомоги на правонаступників померлих жертв нацистських переслідувань не поширюється.