1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
П'ятниця бер. 29

29.10.2015: "Надання одноразової фінансової допомоги колишнім радянським військовополоненим"

PDF Друк e-mail

 

Надання одноразової фінансової допомоги колишнім радянським військовополоненим

Заява-анкета та детальні пояснення до неї

Увага!!! Відкрито російськомовну "гарячу лінію"

 http://www.badv.bund.de/DE/OffeneVermoegensfragen/AnerkennungsleistungSowjetischeKriegsgefangene/russisch/start.html

Міністерством фінансів Німеччини 30.09.2015 р. оприлюднене Положення про виплату (виплату визнання) колишнім радянським військовополоненим.

Виплата проводиться Федеральним відомством центральних служб та відкритих майнових питань Німеччини шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки правомочних претендентів на підставі поданої Заяви-анкети та відповідних документів.

Відповідно до Положення від 30.09.2015 р. право на отримання одноразової фінансової допомоги у розмірі 2500 євро мають колишні радянські військовослужбовці радянських збройних сил, які під час Другої світової війни у період з 22 червня 1941 року по 8 травня 1945 року перебували у німецькому полоні у німецькому таборі для військовополонених в статусі військових (колишні радянські військовополонені).

Виплата відбувається без визнання правового зобов’язання. Правових претензій щодо виплати не може бути.

Виплата проводиться тільки за поданою заявою шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок правомочного претендента.

Заяву слід подати до 30 вересня 2017 року (кінцевий термін) до Федерального відомства центральних служб та відкритих майнових питань:

Bundesamt für zentrale Dienste und offene Vermögens fragen
DGZ-Ring 12, 13086 Berlin.

Розглядаються також заяви, що надійшли до Федерального відомства центральних служб та відкритих майнових питань до набрання чинності Положення про виплату (виплату визнання) колишнім радянським військовополоненим від 30.09.2015р., але після 20 травня 2015 року.

Виплати відповідно до Положення несуть виключно особистий характер і тому не можуть переноситись на інших. Спадкоємці колишніх радянських військовополонених не мають права на подання заяви. Однак, якщо правочинна на виплати особа сама подала заяву, то кошти можуть бути виплачені після смерті особи його дружині або дітям.

У разі, якщо протягом 6 місяців після смерті заявника, який вчасно подав заяву, жоден з визнаних вище правонаступників не заявив про право на спадок, воно втрачає силу.

Заявник повинен підтвердити своє право на виплату. Якщо він не може надати документа, його правочинність можна підтвердити визнанням достовірності свідчень у належний спосіб.

Отримання коштів згідно з згідно з § 11 Закону про створення фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» від 2 серпня 2000 року, зі змінами до ст.1 Закону від 01.09.2008, не суперечить (не перешкоджає) отриманню коштів за Положенням від 30.09.2015р.

Відмова у виплаті може відбутися, якщо заявник послуговується недобросовісними засобами, або навмисно чи з грубою необережністю подає, спричиняє або допускає некоректні або оманливі свідчення.

Не має права на виплату та особа, яка недостойна її. Недостойними вважаються, зокрема, ті, хто вчинили воєнні злочини або злочини проти людяності, або були причетними до них.

Виплату можна вимагати повернути назад згідно з §§ 48 – 49а Закону Німеччини про адміністративні провадження.

Заява-анкета та детальні пояснення до неї