Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Громадська організація "Мiжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність" - Луг_світлосерця_12-13
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Thursday Mar 28

PDF Print E-mail

Організація: Благодійний фонд "Світло серця"

Адреса організації: Україна, м.Луганськ, вул.Волкова, буд. 5, офіс 83, 91057

Телефон: +38(099)77-350-11 

Ел. пошта: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Web-сайт: http://www.hearts-light.ucoz.ru

Номер заявки: 18-ІСТ-12

Керівник проекту: Сімонова Катерина Василівна

Назва проекту: "Живі свідки історії: збереження та вшанування історичної пам'яті про жертви нацистського окупаційного режиму на Луганщині"

Термін дії проекту: 01.06.2012 - 01.06.2013

Кошти організатора програми: 146 005,00 грн.

Опис проекту:

Метою проекту є проведення ґрунтовного краєзнавчого дослідження та збір життєвих історій жертв нацизму та окупаційного режиму 1941-1943 рр. у Луганській області. За результатами цього дослідження буде видано книгу спогадів-інтерв’ю «Живі свідки історії», яку буде безкоштовно розповсюджено серед музеїв, бібліотек, навчальних закладів різного типу, вчителів, журналістів, дослідників та усіх зацікавлених осіб.

В межах проекту проведено заходи:

- запис інтерв"ю з літніми людьми, які пережили окупацію на Луганщині;

- організація та встановлення меморіальних дошок та пам’ятних знаків на місцях примусового утримання та примусової праці періоду окупації (нацистські в’язниці, концентраційні та трудові табори). приурочене до 70-ої річниці визволення Луганської області від нацистської окупації в роки Другої світової війни. 

1) Пам’ятний знак в смт. Троїцьке Троїцького району Луганської області за адресою: смт. Троїцьке, вул. Совєтська, між будинками 4 та 5 (у р-ні податкової).
Текст напису: На цьому місці в часи нацистської окупації Троїцького району (1942-1943 рр.) діяла тюрма, створена окупаційною владою для утримання військовополонених та цивільного населення. Пам’ятний знак встановлено на кошти МГО «МФ «Взаєморозуміння і толерантність»
2) Пам’ятний знак в м. Зимогір’я Слов’яносербського району Луганської області за адресою: вул. Пушкіна, сквер «Перемоги».
Текст напису: На цьому місці в часи нацистської окупації Слов’яносербського району (1943 рр.) діяв трудовий табір, створений окупаційною владою для утримання цивільного населення. Пам’ятний знак встановлено на кошти МГО «МФ «Взаєморозуміння і толерантність»
3) Меморіальна дошка з граніту в Перевальському районі Луганської області на будівлі залізничної станції Кипуча.
Текст напису: У 1943 р., під час нацистської окупації області, на станції діяв трудовий табір для жінок та дітей. Працю в’язнів використовували на будівництві оборонних споруд. Дошку встановлено за кошти МГО «МФ «Взаєморозуміння і толерантність»
4) Меморіальна дошка з граніту в м. Красний Луч Луганської області на будівлі пам’ятника архітектури місцевого значення «Палац культури ім. Леніна» (охоронний №180), розташованого за адресою: вул. Магістральна, буд. 1.
Текст напису: В феврале-сентябре 1943 г. здесь находился концентрационный лагерь, созданный нацистами. В нем содержались 200 военнопленных. Все узники были расстреляны. Доска установлена на средства МОО «МФ Взаимопонимание и толерантность».
5) Меморіальна дошка з граніту в м. Красний Луч Луганської області на пам’ятнику архітектури місцевого значення будівлі Міжшкільного навчально-виробничого комбінату (охоронний №186), розташованого за адресою: вул. Магістральна, буд.2.
Текст напису: В феврале-сентябре 1943 г. тут действовал концентрационный лагерь, созданный нацистами для женщин и детей г. Красный Луч. Все узники были вывезены в Германию. Доска установлена на средства МОО «МФ Взаимопонимание и толерантность».
6) Меморіальна дошка з граніту в м. Красний Луч Луганської області на території ОП шахта «Краснолучська» ДП «Донбасантрацит», розташованого за адресою: м. Красний Луч Луганської області, вул. Анрі Барбюса, 1.
Текст напису: В годы нацистской оккупации (1942-43 гг.) тут действовал концентрационный лагерь, 2900 узников котрого использовались нацистами на принудительных работах. Почти 1500 узников были расстреляны. Доска установлена на средства МОО «МФ Взаимопонимание и толерантность».

Фотогалерея:

joomlamodniyportal.ru