1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
П'ятниця бер. 29

PDF Друк e-mail

Організація: Запорізький місцевий осередок МГО "МФ "Взаєморозуміння та толерантність"

Номер заявки: 07-МЕД-10

Керівник проекту: Касьян Григорій Костянтинович

Назва проекту: "Центр соцальної активності жертв нацистських переслідувань, ветеранів війни, людей похилого віку м.Запоріжжя"

Термін дії проекту: 01.05.2010 - 01.05.2011

Кошти організатора програми: 240 000,00 грн.

Цільова група: 215 осіб

Опис проекту:

Величезний об’єм роботи провів Запорізький осередок МГО «МФ «Взаєморозуміння і толерантність» на чолі з керівником Григорієм Костянтиновичем Касьяном, реалізовуючи проект створення Центру соціальної активності для жертв нацистських переслідувань, ветеранів війни та людей похилого віку у м.Запоріжжя по вул.Рекордна, 9-А. Запорізькою міською службою було надано приміщення загальною площею 86,7 кв.м. Звичайно, більше половини суми, виділеної на проект, пішло на створення матеріальної бази центру, зокрема, на ремонт чотирьох приміщень, де особи зі статусом жертв нацистських переслідувань, ветерани війни та люди похилого віку відтепер можуть збиратися на масові заходи, безкоштовно відвідувати перукаря, замовляти пошиття одягу у швейній майстерні, консультуватися у юриста. Усі приміщення облаштовані сучасними меблями та мають необхідне обладнання. Також у стінах центру обладнано приміщення для чаювання, відкрито сучасний кабінет лікувальної фізкультури, де завдяки професійному тренеру пенсіонери підтримують своє здоров’я. У будь-який час вони можуть звернутися до психолога та медсестри та отримати допомогу. У центрі створені всі умови для спілкування й реалізації творчих здібностей людей похилого віку, організована робота гуртків, зустрічей та спілкування, проведення тематичних лекцій і святкових заходів. Заплановано відвідування кінотеатрів, музеїв, театрів.

На даний час Центр вже відвідали та продовжують відвідувати близько 200 чоловік, які постійно користуються медичними послугами, юридичними, послугами швачки та перукаря, а також активно відвідують тематичні лекції, гуртки та екскурсії. Вже організовано та проведено:

- Святкові засідання:
Міжнародний День визволення в’язнів фашистських концтаборів;
65 річниця Перемоги.

- Екскурсії:
2 екскурсії по пам’ятним місцям Запоріжжя – 64 особи;
1 екскурсія на теплоході – 55 осіб.

- Гуртки:
Гурток «Літературна вітальня» - 7 засідань;
Гурток «Декор» - 8 засідань;
Гурток «Патефон» - 10 засідань.

- Тематичні лекції, бесіди, інформаційні години – 18 засідань.

- Послуги психолога: консультації, лекції, тренінги, тестування, диспути, групи самодопомоги – 53 заходи/376 послуги.

- Заняття з оздоровчої фізкультури - 75 відвідувачів.

26 травня 2010 року проведено круглий стіл на тему: «Підвищення якості життя мало захищених верств населення через мобілізацію ресурсів державних установ та волонтерських об'єднань» за участю представників органів влади, громадських організацій, студентської молоді.

Залучено 10 волонтерів з числа студентської молоді, проведено 4 заняття з метою підготовки до волонтерської роботи з людьми похилого віку.

Інформацію про діяльність Центру висвітлено:

- 4 сюжети на телеканалах: ЗНТРК «ТВ-5», ТРК «Алекс», ТК «МТМ», ЗОДТРК «Запоріжжя»;

- 6 інформацій на WEB – сайтах;

- 6 газетних публікацій.

Фотогалерея:

joomlamodniyportal.ru