1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Четвер квіт. 18

PDF Друк e-mail

Організація: Київський місцевий осередок МГО "МФ "Взаєморозуміння та толерантність"

Номер заявки: 06-МЕД-11

Керівник проекту: Суняєва Любов Михайлівна

Назва проекту: "Клуб колишніх в'язнів нацизму "Діалог поколінь"

Термін дії проекту: 01.05.2011 - 01.05.2012

Кошти організатора програми: 240 000,00 грн.

Цільова група: 200 осіб

Опис проекту:

Проект Клубу «Діалог поколінь» активізує громадську життєдіяльність колишніх жертв нацизму, надає їм конкретну допомогу, особливо одиноким та тяжко хворим. Налагоджує історичну правду між жертвами нацизму та молодим поколінням. Молодь отримує інформацію з вуст безпосередніх учасників жахливих сторін історії. Цільова група колишніх жертв нацизму -50 осіб.

Крім проведення щомісячних заходів в Клубі, проект координує роботу 30 осіб волонтерів, що допомагають одиноким, немобільним хворим. В планах роботи проводяться зустрічі з молоддю, як в приміщенні Клубу, так і в навчальних закладах міста, святкування урочистих дат, тематичні зустрічі. Проведено 29 тематичних зустрічей в Клубі та 21 - у школах. Прийняли участь в заходах 370 осіб- жертв нацизму. Міжнародний День визволення в'язнів з нацистських концтаборів відзначили покладанням вінків до Меморіалів міста під час екскурсії по визначних місцях Києва. Відзначаючи цей день, провели зустріч з молоддю в гімназії «Потенціал», запросивши представників масової інформації. Цей захід був показаний по телебаченню на каналі «І8ТУ». Проводиться активна робота по патріотичному вихованню молоді у школах № 20, № 197, № 196, гімназію «Потенціал» м.Києва. На зустрічі в Клуб запрошуються аматорські колективи, дитячі ансамблі, лікарі-консультанти, юристи. Цікаві тематичні зустрічі на різноманітні теми згуртовують колишніх жертв нацизму, активізовують і стимулюють їх громадську життєдіяльність.

Два рази на місяць проходить відвідування вистав Національної опери. В даному заході прийняли участь 220 осіб. Здійснено 5 екскурсій до музеїв міста. Пройшли осінні зустрічі «Осіння палітра» з відвідуванням Ботанічного саду та виїзд до осіннього лісу. Прийняли участь 62 особи. Провели екскурсії до місць Бойової Слави, а саме до м. Переяслав-Хмельницького, Умані, села Петрівці, до музею « Пирогово».

Проводиться тісна співпраця з « Міжнародним медичним реабілітаційним центром для жертв війн та тоталітарних режимів». На базі Центру проведено безкоштовне обстеження 303 осіб.

При Клубі надає допомогу практичний психолог. Щонеділі здійснюється відвідування одиноких лежачих хворих.

Надається медико-соціальна допомога. Отримали тонометри - 205 осіб, глюкометри - 65 осіб, опорно-рухові пристрої - 27 осіб, палички-милиці 15 - осіб, електрогрілки - 15 осіб, окуляри - 200 осіб, інвалідні візки - 5 осіб. Щомісячно надавалась гуманітарна допомога одягом. Колишнім жертвам нацизму роздано 25 тисяч одиниць одягу.

Про хід виконання проекту постійно інформується всі 10 районних осередків колишніх жертв нацизму м. Києва.

Реалізація всіх запланованих заходів сприяє підвищенню життєдіяльності колишніх жертв нацизму, патріотичному вихованню молоді, налагодженню діалогу історичної правди між жертвами нацизму та молодим поколінням.

Фотогалерея:

joomlamodniyportal.ru

 

Діалог поколінь. Робота з учнями ліцею "ЕКО"

joomlamodniyportal.ru

 

Робота клубу "Умілі руки". Зустрічі, виставка виробів ручної роботи цільової групи.

joomlamodniyportal.ru