1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Вівторок квіт. 16

PDF Друк e-mail

Організація: Херсонський Єврейський благодійно-общинний Центр "Хесед Шмуель"

Адреса організації: Україна, м.Херсон, вул.Червонофлотська, буд. 124, 73025

Телефон/факс: +38(0552)42-53-03

Ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Web-сайт: http://www.hesed.kherson.ua

Номер заявки: 24-МЕД-11

Керівник проекту: Вайнер Олександр Павлович

Назва проекту: "За майбутнє без тоталітаризму"

Термін дії проекту: 01.05.2011 - 01.05.2012

Кошти організатора програми: 220 000,00 грн.

Цільова група: 90 осіб

Опис проекту:

За перший місяць реалізації проекту «За майбутнє без тоталітаризму» проведені наступні заходи:

  • Сформовано штат співробітників проекту, з ними проведені співбесіди, підписані трудові угоди, розроблені службові обов’язки та спланована робота на період виконання проекту;
  • Найголовнішим завданням співробітників було формування цільових груп. З цією метою Центр «Хесед Шмуель» звернувся до партнерів проекту, в тому числі до обласної державної адміністрації, яка надала допомогу в отриманні даних про людей, які відносяться до категорії «жертв нацизму».

Маючи власну базу даних клієнтів Центру та надану нам інформацію, ми приступили до формування цільових груп. Психологом проекту була розроблена текстова методика ведення телефонних розмов з потенційними учасниками проекту. Співробітниками проекту проведено телефоний обзвон більш ніж 600 осіб жертв нацизму, яким пропонувалося прийняти участь у проекті та прийти назустріч або дати згоду привезти їх до Центру, чи прийняти у себе на дому представників Центру.

Також була розгорнута робота щодо інформування громади міста про початок реалізації проекту:

– газета «Гривна», номер 23 від 02 червня 2011 року, стаття «Вы нуждаетесь в помощи»

– газета «Новий формат», номер 24 від 08 червня 2011 року, «Новий проект «За майбутнє без тоталітаризму»

– газета «ВЕК», номер 23 від 07 червня 2011 року, «Новый грант еврейской общины».

На передачах місцевого радіоефіру ТРК «Скіфія», у програмі «У дружньому колі» 06 та 07 червня 2011 року була розміщена інформація щодо проекту «За майбутнє без тоталітаризму».

Зо всіма потенційними учасниками проекту вели співбесіди керівники підгруп, соціальний працівник, психолог та керівник проекту. Як наслідок проведеної роботи, сформовані три підгрупи учасників проекту.

Особливістю роботи в цьому місяці є те, що, не очікуючи завершення кінцевого формування, ми приступили до роботи в підгрупах з вже набраними учасниками. В першій підгрупі «Клуб зустрічей» (мобільні) з кількістю 24 особи було організовано системне проведення зустрічей з психологом, соціальним працівником щодо виявлення їх потреб з метою надання медико-соціальної допомоги. Всього проведено зустрічей – 15, 16, 22, 23, 29, 30 червня (на кожній зустрічі були присутні 12 учасників проекту, які були привезені до Центру автобусом).

Друга підгрупа – 36 осіб (мало мобільні) – організовані зустрічі на дому з волонтерами. Напередодні у двох університетах міста були проведені загальні збори студентів-волонтерів щодо участі в реалізації проекту, а також «День волонтера» в Центрі, який був присвячений особливостям роботи з людьми похилого віку. Організована закупка продовольчих наборів, які волонтери доставили кожному учаснику підгрупи. Всього 10 волонтерів відвідали на дому 36 учасників проекту.

Третя підгрупа – 30 осіб (немобільні) – надання послуг патронажу. З цією метою керівник підгрупи особисто провела відвідування на дому усіх потенційних учасників та провела оцінку функціонування, згідно якої було призначено об’єм надання послуг. Всього надано послуг чотирма патронажними працівниками у кількості 360 годин. Перш за все це придбання продуктів харчування та ліків, надання послуг особистої гігієни, прибирання приміщення, приготування їжі.

За власні кошти на суму 4294.00 грн Центром «Хесед Шмуель» придбано медикаментів, які передано 23 учасникам проекту. Учасникам проекту в цьому місяці слюсаром-ремонтником було надано 5 послуг (дрібний побутовий ремонт на дому).  Зо всіма учасниками проекту (90 осіб) проведено первинне анкетування за участю психолога проекту.  З метою комп’ютерного забезпечення роботи щодо реалізації проекту Центр придбав (згідно маркетингового дослідження) комп’ютер у зборі з ліцензійним програмним забезпеченням. Підготовлено прес-реліз про початок реалізації проекту та презентаційні листи, які були передані в прес-центри облдержадміністрації та міськради, в місцеві ЗМІ.

Особливістю першого місяця реалізації проекту було те, що він співпав з 70-ю річницею початку Великої Вітчизняної війни. 17 червня 2011 року за участю учасників проекту, представників засобів масової інформації та місцевої влади у обласній бібліотеці імені О. Гончара було організовано Круглий стіл, присвячений цій даті. Кількість учасників проекту, що приймали в ньому участь – 26 осіб, та 32 запрошених. Його проведення мало значну суспільну вагу.

24 червня 2011 року у приміщенні Центру була організована дружня зустріч учасників проекту з молоддю (учні школи № 34), кількість учасників заходу - 12 учасників проекту та 14 учнів.

Вважаємо, що цілі та завдання першого місяця реалізації проекту виконані.

Фотогалерея:

joomlamodniyportal.ru